Kreatívan az étterem eszközeinek beszerzésekor is

Nemrég az egyik egyetemi kurzuson egy-egy választott témáról kellett prezentálnunk. Mindenki a hobbiját, munkáját, vagy a szívének egyik kedves területet mutatta be, így természetesen nem volt kérdés, hogy az én előadásom a kézműveskedésről fog szólni. Szerencsére jól sikerült, több pozitív visszajelzést kaptam óra után. Most a social media oldalakon egyébként is nagyot mennek a hímzések, DIY párnahuzatok és szőnyegek. Bár szerintem az ilyen tevékenységek egyrészt nem trend alapján kellene, hogy visszatérjenek a köztudatba, hiszen remek kikapcsolódást is nyújtanak, másrészt nekem rengeteg emlékem van a nagymamámról, ahogy hímez vagy horgol, szóval ez nálam egy igazán személyes dolog is.

Mások témái is nagyon érdekesek voltak, nekem legjobban azé a csoporttársamé tetszett, aki az éttermek témáját, azon belül is az éttermi konyhákat járta körbe. Teljesen laikusként nagyon érdekes volt látni a prezentációjában a megannyi eszközt, amik néhol futurisztikusnak, néhol túl sterilnek, többségében azonban nagyon izgalmasnak tűntek. Óra után mesélte, hogy a https://rdealer.hu/ oldalról sok inspirációt gyűjtött, és külön örült, hogy a termékekről sok kép is volt fenn. Az oldal egyébként pontosan erre szakosodott, hogy elsősorban nem otthon használatos, hanem éttermi, cukrászdai, fagyizói konyhai felszerelést kínál. Megnéztem az https://rdealer.hu/-t, hát itt tényleg nem panelba való hűtők vagy nyaralóba vihető kis rezsók kaphatóak! Minden nagyon új volt számomra, de az oldalon tematikusan van elrendezve az egész kínálat.

Csak néhányat emelnék ki a sokból, mert tényleg egészen elképesztő ezeknek az okos szerkezeteknek a száma, és a különböző változataik. Persze ez árban is egy nagyobb beruházást jelent, mint akár az én kis gyöngyeim vagy anyagaim, de ezzel gondolom tisztában van az, aki ilyen vállalkozásra adja a fejét. Például az ital készítő gépek nagyon tetszettek, mert szeretem a shake-eket és a kávékat is, úgyhogy ez rögtön megragadta a figyelmemet. Az előkészítő gépeknél annyi félével találkoztam, hogy bár néhánynak ismerős volt a neve, mert otthon is használjuk, de talán még jobban bele tudtam gondolni abba, mennyi apró, pontos, időzített és dinamikus mozzanat szükséges egy ételköltemény elkészítéséhez. (Hasonlóan a kézműveskedéshez.) Centrifuga, szeletelőgép, tésztanyújtógép – ezekről már hallottam, de a burgonyakoptató, hagymapucoló és kagylópucoló teljesen új volt számomra, nem voltak benne a preziben sem.

Remélem, hogy még lesznek hasonló prezentációk, mert mindig szívesen veszem, ha belekóstolhatok egy teljesen más területbe, mint amiben én mozgok nap mint nap.