A legjobb márkafüggetlen mobilszerviz Budapesten

Kisgyerekként szerintem szinte mindenki szeretett valamelyest kreatívkodni: rajzolni, festeni, színezni, gyöngyöt fűzni… ilyenkor még nem igazán akarunk feltétlenül sokaknak megfelelni, a gyerek csupán a saját örömére foglalkozik ilyenekkel – jó esetben -, és nem mellesleg ezeknek a tevékenységeknek számos jótékony hatása van, hiszen a finommotorika az agyban több olyan területet is fejleszt, amelyekre a későbbiekben még nagyon nagy szükségük lesz – és nem csupán az iskolában, hanem a hétköznapi életben is. Számomra mindig sajnálatosnak bizonyult, amikor rendre azt láttam, hogy a technika fejlődésével és a tévét, telefonok, illetve egyéb okoskütyük teljes elterjedésével az a gyereknevelési módszer is népszerűvé vált, miszerint szuper ötlet a gyerkőcöket egy ilyen elé leültetni, pedig elképzelni sem tudják sokan, hogy valójában mennyi kárt lehet már kis mennyiségnek érezhető ilyen jellegű elfoglaltságokkal okozni.

Nem fejlődik a finommotorika – de még az úgynevezett nagymozgások sem -, a kreativitás, képzelőerő pedig szintén nem, hiszen gyakorlatilag minden elem a gyerkőc elé van rakva; míg amikor a szülő veszi a fáradságot és felolvas neki egy esti mesét, akkor a saját képzelőerejére van utalva és magának kell elképzelnie a történetet. Ebben gyakorlatilag az a legkisebb konkrét gond, hogy később ezek a kreatív elfoglaltságokban ,vagyis azok hiányában is elő fognak tűnni, hiszen ez a problémakör ennél sokkal összetettebb.

Számos tanulmány született már erről, viszont a magam részéről nem véletlenül javaslom, hogy hogyha gyereked van, vagy csak sokat vagy a közelükben, próbáld meg támogatni őket a különböző kreatív hobbik, elfoglaltságok megtalálásában és végzésében! Hidd el, hosszabb távon mindenki jobban jár annál, mintha be lenne ültetve a tévé vagy számítógép elé. Személy szerint folytattam tanulmányokat ezzel a témával kapcsolatban is, de ennek belátásához nem kellenek egyetemi végzettségek – elég, ha találsz mindkét “típusú” gyereket a környezetedben és jó eséllyel te magad is könnyedén meg fogod látni a különbséget, főleg, ha nagyobb számban tudod őket megfigyelni, ez pedig, hidd el, kivételesen érdekes tapasztalat tud lenni – sajnos.

Persze minél nagyobb, idősebb valaki, annál nehezebb elkerülni az okos eszközök használatát – az egyik legfontosabb talán éppen a telefon. Én igyekszem minél inkább leredukálni a használatát, de munkámból kifolyólag sajnos ez nem éppen túl sikeres, ennek köszönhetően pedig a sérülés veszélye is jóval nagyobb, ami a képernyőt illeti – így esett, hogy egyik percről a másikra sürgősen esedékessé vált egy képernyőcsere, és ez sajnos nem tűrt halasztást. Éppen ezért nem is volt éppenséggel könnyű a helyzet, hiszen a legtöbb helyen több napos átfutási idővel vállalnak ilyen jellegű munkákat, viszont budapest telefon szerviz címszavak alatt rábukkantam az előbb is linkelt cégre, az LCD FIX-re és megoldódott minden problémám!

Hogy mit érdemes tudnod az LCD FIX-ről?

Az LCD fix véleményem szerint a lehető legjobb budapesti telefon szerviz. Márkafüggetlen gyorsszervizről beszélünk: az első fele szerintem egyértelmű – nem kizárólag egy bizonyos márkával foglalkoznak, hanem rengeteg különbözővel, így nem kell attól félned, hogy kizárólag a márkája miatt ne vállalnák a javítást. Az LCD FIX pedig gyorsszerviz, hiszen a legtöbb javítási munkát mindössze egy órás határidőn belül tudják vállalni, ami, lássuk be, tényleg kiemelkedő, főleg más cégek több napos, esetleg hetes határidejéhez képest! Most képzeld el: beadod a telefonod, beülsz egy kávéra – nem is baj, hogy nincs nálad a mobilod -, majd egy kicsit körbenézel a plázában, majd visszamész a készülékért, ami addigra készen vár. Kell ennél jobb?

Ha kell, ha nem, akkor is számos előnnyel jár, hogyha őket választod!

Például: garantálják, hogy a legtöbb munkálatot adatvesztés nélkül végzik el, így nem kell attól félned, hogy törlődnek az évek alatt felhalmozott telefonszámaid vagy a családi nyaralás képei, amiket nagy becsben tartogatsz a telefonodon – ettől függetlenül egy biztonsági mentés sosem árthat.

A kijelzőcserékre, ahogy más munkáikra is, garanciát vállalnak, de nem is akármilyet: egész élettartamra szólót, így biztos lehetsz abban, hogy szuper minőségű munkát kapsz a pénzedért. Időpontot sem kell velük egyeztetned: csupán odamész, kivárod a sorodat és már csinálják is, amit kell, mindezt ráadásul raktáron lévő termékekkel, tehát nem kell attól sem tartanod, hogy azt mondják, nem tudják megcsinálni, hiszen pontosan tudják, hogy milyen munkákhoz vannak meg a megfelelő elemeik, így nem kell napokat várnod akár az áru beérkezésére pluszban.

Ugyan márkafüggetlenek, de van néhány márka, amivel úgymond kiemelten foglalkoznak: ilyen a Xiaomi és Huawei, az Apple és Samsung. Számos területen is tevékenykednek, nem kizárólag a javítási munkák tartoznak a profiljukba: rendelkeznek eladó, használt, viszont felújított készülékekkel is, amelyeken szerintem minden, készülék vásárlása előtt állónak érdemes elgondolkoznia. Annak idején én is bizalmatlan voltam, végül a laptopom épp ilyen módon vásárolt, felújított darab lett és nem kellett csalódnom – a telefonok éppen ilyen remekek az LCD FIX-nél, hiszen több hónap javítási garanciát is vállalnak rájuk. Ennek ellentéteként foglalkoznak hibás termékek felvásárlásával is, amelyeket tulajdonosuk már valamilyen oknál fogva nem szeretne javíttatni – ebben az esetben megajánlják érte a lehető legmagasabb piaci árat, ami már mindenkinek megéri.

Több márkához még több konkrét munka került feltüntetésre, mindezt árakkal, így már ennek tudatában is fel tudod őket keresni. Ha megnézed az árakat, azt is láthatod, hogy azok nagyon korrektek és nem túlárazottak, annak ellenére, hogy milyen szuper szolgáltatásokkal jár együtt az, hogyha őket keresed fel – ugyanígy az is feltüntetésre került, hogy milyen jellegű munkára mennyi garanciát vállalnak, ez pedig jellemzően fél év.

Ha Apple telefonod van, a törött képernyő esete még inkább problémásabb lehet, mint más márkánál – mert talán már találkoztál azzal a ténnyel, hogy a márka sajnos nem forgalmaz külön képernyőt, amit a szerviz meg tudna vásárolni és beépíteni, a szervizek számára pedig így maradnak általában az utángyártottak, amelyek több esetben borzasztó minőségűek – pedig egy napi több órán át használatban lévő eszköznél ez kiemelten fontos lenne. Az LCD FIX ezt ügyesen kikerülte és egy speciális technológiát megvásárolva és felhasználva képes kizárólag az érintőüveget cserélni a képernyő számos rétege közül, ezzel elérve, hogy hogyha a képernyő törött, viszont a működése rendben van, akkor a tulajdonos a későbbiekben is a gyári képernyő adta előnyöket élvezhesse. Ezzel ők az Apple termékek piacán az országban teljesen egyedülállóak, így ha minőségi szolgáltatásra vágysz, mindenképpen azt javaslom, hogy ne is keress mást.

Én sem vacilláltam sokat, amikor mellettük döntöttem, bár én annak idején főleg az időszűke miatt választottam ezt a céget. Viszont ezt egy pillanatig sem bántam meg és azóta is azt mondom, hogy az LCD FIX budapest telefon szervize!