A logisztika a kreatív hobbiban is segít

A barátnőimmel imádunk ruhákat, szőnyegeket tervezni és kivitelezni. Ez a fajta kreatív hobbi kikapcsol mindannyiunkat, és emellett még egy kis pénzkereseti lehetőséget is teremt.

Az utóbbi időben elég jól megy ez a fajta kreatív hobbi, ugyanis egyre többen érdeklődnek a termékeink iránt, és ennek köszönhetően egyre nagyobb bevételre tehetünk szert.

Külön büszkeség számomra, hogy a termékekhez szükséges alapanyagokat mindig én szerzem be. Szokták is mondani a barátnőim, hogy kész logisztikus vagyok. Ez a kijelentés szöget ütött a fejembe, mivel mindig is érdekelt a logisztikus szakma, és most is egyre jobban foglalkoztat ez a dolog, hisz mindenhol azt látom, tapasztalom, hogy a logisztikus szakemberek nemcsak keresettek, hanem még nagyon jól is keresnek.

El is kezdtem kutatni az interneten a logisztikai képzés után. ĺgy találtam rá az oktatozone.hu-ra, ahol a logisztikai képzés mellett még számos felnőttképzéssel foglalkoznak.

Az oktatozone.hu könnyen áttekinthető weboldalán rövid idő alatt megtaláltam a soron következő logisztikai képzés kezdésének részleteit, úgy mint: a jelentkezési határidőt, a beiratkozás napját, a képzés helyszínét és díját is. Itt egy roppant szimpatikus információhoz is hozzájutottam, nevesint ahhoz, hogy magánszemélyeknek az oktatozone.hu részletfizetési lehetőséget biztosít.

Ezen felül ráleltem a képzés megkezdéséhez szükséges feltételek felsorolására is. Ez a logisztikus képzésnél az érettségi vizsgát jelenti. A weblapon szerepelnek továbbá a jelentkezéshez szükséges dokumentumok is, melyeket könnyűszerrel le is tölthetünk.

És ha egy jelentkezőnek még éppen csak körvonalazódna, hogy a logisztikus szakma milyen összetett és széleskörű tudást igényel – , erről egy összefoglaló leírást is közzétettek a weboldalon. 

A leírtak szerint a logisztikus ismeri a logisztika összes területét – így a beszerzési logisztikai terület folyamatait is. Ezen belül kapcsolatot tart a beszállítókkal, azok szolgáltatásait értékeli, megrendeli a termékeket, szolgáltatásokat.

A termelési logisztika területén biztosítja a termeléshez szükséges alapanyagokat, szolgáltatásokat.

A készletezési logisztika területén a raktári folyamatokban kell otthonosan mozognia, mivel részt vesz a működtetésükben.

Az elosztási logisztika területén a kiszállítás módozatait ismeri, valamint együttműködik a csomagolási- és kiszállítási egység irányítóival.

Ezen kívül ismeri a visszautas logisztika feladatait, valamint a hulladékfeldolgozás környezetvédelmi alapelveit, és mindemellett a logisztika területén képes minőségbiztosítási feladatok teljesítésére is.

Ezeknek a komplex feladatoknak az ellátása egy sokoldalúan képzett szakembert igényel. Ennek megfelelően az igazán jól képzett logisztikus keresett és kurrens szakembernek számít a munkaerőpiacon. 

Miután meggyőződtem arról, hogy az Oktatozone Kft. immáron több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik a felnőttképzésben, valamint hogy képzéseiket online és el lehet végezni, mindemellett az oktatóik nemcsak oktatási tapasztalattal, hanem saját szakterületükön is nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkeznek, nagyon esélyesnek látom azt, hogy beiratkozzak a logisztikus szakmai képzésre.