Kis éhség vs. nagy éhség

Egy ősi afrikai mondás szerint kétféle éhség létezik: a kis éhség és a nagy éhség. Az előbbi az, amikor a testünknek táplálékra van szüksége. A nagy éhség pedig az, amikor szellemi táplálékra van szükségünk.

Egy kreatív közösség aktív tagja vagyok, akik a nagy éhségüket alkotó szellemű ötletekkel és innovatív elképzelésekkel csillapítják. Minap elhatároztuk, hogy közösen elmegyünk túrázni hazánk egyik legismertebb csakrapontjára: Dobogókőre. Abban bíztunk, hogy a Föld szívcsakrájának közelsége nagyban növelni fogja a csapat kreativitását. Én kaptam a megtisztelő feladatot, hogy a társaság kis éhségéről gondoskodjak. Annyi volt csak a kérés, hogy meleg étel legyen a hegytetőn.

Fel volt adva számomra a lecke. Azt tudtam, hogy milyen ételt készítek: pásztortarhonyát. De hogyan lesz ez meleg a 2 órás út végére? Fogalmam sem volt. Segítséget kértem egy szakács barátomtól, aki azt mondta, a megoldás kulcsa egy thermoláda. Kerek szemekkel néztem vissza rá. Eddig csak tároló ládákról hallottam. Ekkor figyelmembe ajánlotta a Hunnia Kristály Kft. webáruházát, ahol nagy választékban található thermoláda.

Alig vártam, hogy hazaérjek, azonnal megnyitottam a hunniakristaly.hu weboldalt. Ahol valóban hatalmas a választék, 22 fajta hőszigetelő láda található a webshopban. Mindenféle méretben és színben. Forgalmaznak felültöltős és elöltöltős ládákat is. Megtudtam azt is, hogy a hőtároló ládák cellás szerkezetű műanyagból készülnek és nagyszerű hőszigetelők. A beléjük helyezett meleg étel óránként csak 2 fokot veszít a hőmérsékletéből. És hogy nemcsak meleg, hanem hideg étel szállítására is használják ezeket, ebben az esetben természetesen az a cél, hogy az étel hideg maradjon.

Hosszas bogarászás után egy 600 mm x 400 mm x 285 mm méretű, fekete Amerbox thermoládára esett a választásom. Ez árban és méretben is éppen megfelelő volt számomra. Rendszeresen túrázik a kreatív csoportunk, így egy ilyen eszközre hosszú távon is érdemes lehet beruháznunk.

Megrendeltem a Hunnia Kristály weboldalán a terméket, házhoz szállítást kértem. Láttam, hogy a webáruház nagy árukészlettel dolgozik, az általam választott termék is volt készleten. A futár pedig már másnap csengetett a lakásomon, megérkezett a hőszigetelő láda. Éppen olyan volt, mint a fényképeken: fekete és innovatív. Látom, most arra gondolsz, hogy mi a fene lehet innovatív egy egyszerű ládában. Pedig lehet:

  • nagy szilárdságú EPP alapanyag,
  • tökéletes illeszkedés a tető minden részletében,
  • kényelmes süllyesztett fogantyúval, hogy amikor báró Eötvös Loránd menedékháza mellett fogom éppen cipelni a dobozt, akkor se vágja a kezem.

Elfelejtettem mondani, hogy végül nemcsak a ládát rendeltem meg a Hunnia Kristály weboldalán, hanem egy ételszállító doboz készletet is. A dobozok tökéletesen kitöltik a hőszigetelő ládát. Kiderült, hogy ez sem véletlen, ugyanis mindkettő GN méretű. Egy újabb kreatív ötlet: méretpontos a láda és a dobozok is.

Eddig is tudtam, hogy a kreativitás jó esetben pók (pókháló) módjára átszövi a hétköznapi életünket. De arra nem gondoltam, hogy ennek egyik kézzelfogható bizonyítékát egy HORECA profilú vendéglátós webáruház termékkínálatában is fülön fogom csípni. Márpedig a Hunnia Kristály termékei esetében ez valóban megjelenik. És még sok más dolog is: minőség és megbízhatóság. A Hunnia Kristály 1994 óta van jelen a magyar piacon.

Eszembe jutott: alkotó közösségünk következő ülésére beviszem a témát. Ne csak új ötleteket hozzunk létre, hanem keressük meg a körülöttünk rejtőző mindennapi kreativitás tárgyiasult megjelenési formáit is. Én természetesen egyet már egészen biztosan meg fogok tudni nevezni: hunniakristaly.hu webshop.