Náluk a székhelyszolgáltatás nem csak egyszerű hobbi

Az ember életében néha nagyon nehéz megtalálni az egyensúlyt. Hiszen egyszerre kell ügyelnünk a társas kapcsolatainkra, a munkánkra és a saját érdeklődési köreinkre. Gyerekként tényleg nem akarjuk elhinni, hogy munka mellett annyira nehéz lesz majd időt találni. És valóban, már az iskola is egy elég nagy kihívás, de úgy érzem, hogy a munka, szünet nélkülisége jobban ellehetetlenít minket önmagunk beteljesítésétől. Ebből azonban az egyik kiutat a hobbik jelenthetik.

Van egy érdekes vélemény, miszerint az a legjobb, ha a munkánk a hobbink. Én ezzel nem teljesen értek egyet. Régen mindig arról álmodoztam, hogy majd főállásban író leszek. Persze a kreatív munkát úgy képzeltem el, mint valami olyan dolgot, ami túllép az általános társadalmi kereteken és nem kell majd odafigyelnem arra, hogy mennyi a bevételem a hónap végén. Viszont ahogy mélyebben beleláttam a művészeti ipar működésébe, annál jobban örültem, hogy végül nem lettem befutott író.

Hiszen ha a hobbink munkává válik, az sokszor tönkreteszi annak az eredeti varázsát. Csak gondoljunk a határidőkre és arra, mikor a megélhetés miatt olyan dolgokat kell elvállalnunk, amiket egyébként nem szívesen csinálnánk. Éppen emiatt nagyon óvatosnak kell lenni abban, hogy mit kívánunk. Elég amúgy csak ránézni fiatal zenészek példájára, akik nagyon korán befutottak. Rengeteg mentális problémájuk lett, mivel a sztárok világa felfalja az embert. Pedig egykor ők is csak úgy indultak neki az egésznek, hogy zenét szeretnének csinálni.

Szóval érdemes a hobbinkat külön tartani a munkától. Ez azonban nem vesz el az értékéből. Sőt, talán pont emiatt fogunk majd boldogan visszanézni a szabadnapokra, amikor végre volt egy kis időnk foglalkozni ezekkel a dolgokkal. Viszont sosem szabad csak erre feltennünk az életünket és érdemes megtalálni a szépséget a munkánkban is. Így pedig sokkal kevesebbszer fogjuk azt érezni, hogy az élet csak robotolásról szól, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy egészséges életmódot vezessünk.

Persze néha engednünk kell az ilyen elveinkből és komolyan venni az adott üzleti lehetőséget. Én például úgy gondoltam, hogy a személyes szabadságomhoz az járulna a leginkább, ha végre nem lennék alkalmazott, hanem saját céggel rendelkeznék. Mint azonban ti is tudjátok, ez egy költséges és nem egyszerű folyamat. Én is sokáig ezen a véleményen voltam, viszont azóta, hogy rátaláltam a Grossoffice oldalára, rájöttem, hogy mennyi időt vesztegettem el a kételkedéssel. Egy ismerősöm ajánlotta, mikor arról kérdeztem, hogy melyik cég jó székhelyszolgáltató budapest területén. Szinte rávágta ezt a nevet, és azt mondta, hogy nézzek utána az interneten, mert egy nagyszerű felülettel rendelkeznek.

Nekem több se kellett, amint hazaértem be is írtam a keresőbe, hogy székhelyszolgáltató budapest és nemsokára megtaláltam a Grossoffice oldalát. Az üzletben elengedhetetlen, hogy jó legyen az első benyomás. Az internet esetében ez pedig azt jelenti, hogy az adott cég oldalának makulátlannak kell lennie. A Grossoffice pedig bemutatta nekünk, hogy milyen a hozzáállásuk az online üzlethez. Mert bár az is igaz, hogy a kinézet nem minden, ettől függetlenül rengeteg következtetést le tudunk vonni belőle. Hiszen egy cég alapításánál, vagy egy székhelyszolgáltatásnál nincs lehetőség hibákra és figyelmetlenségekre. A Grossoffice pedig ezeket a kétségeimet hamar el tudta csitítani.

Elsősorban azonban a saját képességeimben nem bíztam, mivel úgy éreztem, hogy nem vagyok eléggé tájékozott a székhelyszolgáltatás témában. A Grossoffice azonban ekkor sem hagy egyedül minket, mivel az oldalon több cikk is elérhető, amelyek elolvasása után kellő ismeretekre fogunk szert tenni. Nagyszerű volt, hogy az olyan alap szolgáltatáson kívül, ami profitot termel nekik, még arra is figyeltek, hogy az ügyfél tudatosan kezdjen bele a vállalkozásba. Hiszen így lehet csak elérni azt, hogy egy hosszútávú üzleti kapcsolat elkezdődhessen.

Ráadásul olyan olcsó trükkökkel sem éltek, mint a reklámok, vagy a hangzatos kedvezmények. Helyette, a felső menüből ki tudtuk választani azt a részleget, ami minket érdekelt. Nem hiszem, hogy ez bárkinek problémát fog jelenteni. Nekem is csak egy kattintás kellett és már a székhelyszolgáltató budapest részlegben is voltam és elkezdhettem olvasni. El sem tudom képzelni, hogy mennyivel kevésbé lett volna hatékonyabb, ha mondjuk egy ügyintézőnek kellett volna feltennem azokat a kérdéseket, amikre ezek a cikkek válaszoltak. Így azonban a saját tempómban, az otthonom kényelméből informálódhattam és egyre jobban átláttam a folyamatot.

Ehhez persze az is segített, hogy az oldalon található cikkek nyelvezete érthető volt és jól voltak megszerkesztve. Őszintén bevallom nektek, én nem szeretek a számítógépen olvasni. Nem tesz jót a szemnek és mindig elterelődik a figyelmem más dolgok miatt. A Grossoffice azonban elérte, hogy ne legyenek úrrá rajtam ezek a rossz szokások. Hihetetlen, hogy mennyit tud jelenteni az, ha egy cég odafigyel a tájékoztatóik szövegére. Elolvashattam volna nem tudom hány jogi dokumentumot, és fele annyit sem értem volna el velük, mint ezzel a pár cikkel a Grossoffice oldalán.

Tehát, a legfőbb dolog, amit leszűrtem és amire megoldást kellett találnom, az az volt, hogy minden cégnek szüksége van egy székhelyre. Az ember elsőre arra gondolhat, hogy majd megalapítja ezt a székhelyet a lakhelyén. Ez azonban nem feltétlenül egy jó ötlet, különösen egy friss vállalkozás esetében. Hiszen ebben az időszakban rengeteg dologra kell majd odafigyelnünk. És szerintem az utolsó dolog, amivel bajlódni akarunk, az a székhelyünk. A Grossoffice azonban csekély havidíj ellenében mindent elintéz helyettünk. Ebbe beletartoznak olyan alap dolgok, mint hogy ki lesz írva a székhelyre a cégünk neve, illetve rendezik az esetleges NAV revíziókat is.

Ez egy óriási megkönnyebbülés volt számomra, de azt még tudni akartam, hogy milyen helyeken érhetőek el ezek a székhelyek. Hiszen nem akartam a városnak valami rossznevű részéről vezetni a cégemet. A Grossoffice azonban kiváló székhelyeket biztosít nekünk. A II. és a VI. kerület szerintem szinonimák az üzleti élettel. Elképzeltem, hogy milyen lenne mondjuk kinézni a Dunára a székhelyemről és rögtön beleszerettem az ötletbe. Vessük össze ezt minden más pozitívummal, amit idáig felsoroltam és nem kellett sokat gondolkoznom azon, hogy felkeressem-e a Grossoffice csapatát.

Az oldal több részén is látni fogjuk a telefonszámukat, úgyhogy ezzel nem fog feleslegesen elmenni az idő. Csodás volt, hogy még erre is figyelték. Még jobban örültem azonban, mikor beleszóltak a telefonba és az ügyintéző végig kedves volt velem. Volt még azért pár kérdésem, amit fel akartam tenni, de erre is nagyon türelmesen válaszoltak. Nem tudom, hogy most hol lennék a Grossoffice nélkül. A cégalapítás és a székhelyszolgáltatás elintézése is simán ment és bátran ki tudom jelenteni, hogy a Grossoffice a legjobb székhelyszolgáltató budapest területén.