Cégalapítás pillanatok alatt – ha tényleg vállalkozást indítanátok

Már jó ideje azon gondolkozok, hogy elindítom a saját vállalkozásomat. Mindig is szerettem kézműveskedni és ilyen jellegű, kreatív termékeket készíteni. Aztán egyszer csak gondoltam egyet, felmondtam a munkahelyemen és elkezdtem egy olyan irányba menni az életemben, amit sokan nem is mernének megugrani. Arra adtam a fejemet, hogy saját vállalkozást indítok. A kreatív hobbi már nem csak a négy fal között klassz dolog, hanem akkor is, hogyha meg tudod osztani másokkal – akár a végső termékek formájában, akár magát a tudást egy workshop formájában. Számomra a legtöbbet ebben a folyamatban, mármint a vállalkozás elindítását és a cégalapítást illetően a https://topcegalapitas.eu segített.

Ez egy olyan cég, akik abban tudnak igazán a segítségünkre lenni, hogy a cégalapítás azon ügyes-bajos dolgait, amihez egy átlag hétköznapi ember nem túl sokat konyítana, azt elintézik nekünk. Nyilván itt olyasmiről van szó, amihez egyébként is kéne egy ügyvéd mindenképpen, tehát többszörösen jó, hogyha valaki a segítségüket kéri, mert onnantól nem sok gondja lesz a cégalapítást illetően.

A https://topcegalapitas.eu kínálatában alapvetően három csomagból lehet választani, ha valaki a nulláról indulna. Egyrészt, lehet azt kérni, hogy csak és kizárólag a cég létrehozásában segédkezzenek a hozzáértők. Ez úgy néz ki, hogy mi szépen kitöltünk minden szükséges dokumentumot előre, amiről aztán konzultálhatunk személyesen, hogy mit miért és hogyan gondoltunk. Aztán náluk az ügyvéd szépen ellenjegyzi az elkészült iratokat és képvisel bennünket a cégbíróságon. Ez persze csak formális dolog, hiszen nem kell bíróság elé állni. Csak ez a munka folyamata akkor, hogyha valaki céget szeretne alapítani: a cégbíróságnak kell bejegyezni a létrehozást.

Hogyha valaki csak ezt a szolgáltatást szeretné igénybe venni, akkor 17 900 forintot (plusz áfa) kell fizetnie. Ehhez persze még az is hozzá tartozik, hogy a bejegyzésről egy e-mailes értesítést kapunk, hogy aztán tudjuk is tovább intézni a szükséges teendőket (bank, NAV, stb.). Valamint az aláírásminták és a tulajdoni lap is jár hozzá, mert ugye ezek is nagyon fontosak a cég szempontjából.

Ha viszont az a helyzet állna elő, hogy nincsen székhelye az éppen cégalapítás előtt álló személynek, akkor azt lehet csinálni, hogy a https://topcegalapitas.eu székhelyszolgáltatását is igénybe vesszük.

Ez egy olyan lehetőség, ami mindenki előtt ott áll – azok előtt is, akiknek egyébként lenne hová beíratni a vállalkozást. De ha van hová, akkor miért kéne külön egy másik székhely? Hát, talán azért, mert bizonyos esetekben jobban megéri. Például tudok olyat mondani, hogy egy-egy nagyobb cégnél jobban megéri egy IPA mentes székhelyet választani és oda fizetni a székhelyszolgáltatás havi díját, mintha a saját címen lenne, de fizethetné az iparűzési adót. Ezt mindig érdemes előre kiszámolni és az alapján dönteni, mert a cégmódosítás és cégbírósági bejegyzési kötelezettséggel jár, amit mondanom sem kell, hogy megint csak pénzbe kerül, ezért nem érdemes havonta ugrálni egyik helyről a másikra.

Szóval, ha a székhelyszolgáltatás is érdekes lehet valakinek, akkor két csomag közül választhat. Az egyik a már emlegetett IPA mentes opció, ami annyiból jó nagyon, hogy nem kell iparűzési adót fizetni. Ez akkora könnyebbséget tud adni sok esetben anyagilag, hogy nem is érdemes rajta túl sokáig rugózni. Egyszerű matek az egész, amit ha szerencsénk van, akkor nem is mi csinálunk meg, hanem a könyvelőnk. Vagy valaki, akinek ez a szakmája. Az IPA mentes székhelyszolgáltatásért 39 900 Ft + áfa díjat kell fizetni, ami tartalmazza a 6+1 ajándék hónapig tartó székhelyszolgáltatás díját és persze benne van maga a cégalapítás is, tehát az tulajdonképpen ingyen van, ha az egész összeget nézem.

A másik lehetőség, amit a https://topcegalapitas.eu kínál pedig egy egyszerű székhely Budapesten. Ebből kétféle lehetőségünk van. Egyrészt, lehet a székhely Budán egy gyönyörű panorámás irodában, ami a Duna partján található. Ez azért nagyon szuper, mert a szolgáltatáshoz az is jár, hogy igénybe lehet venni a székhelyen található irodákat. Na most, ha éppen valamilyen fontos tárgyalásom lenne, akkor nem lenne rossz, hogyha ezt olyan környezetben tehetném meg, ahol aztán tényleg eláll a vevő lélegzete. Márpedig egy ilyen budai iroda esetében szerintem pontosan erről van szó, de nézzétek meg magatok is, fenn van a honlapon, hogy hogy is néznek ki ezek az irodák.

A másik opciót pedig egy pesti helyszín adja, ami szintén rendkívül frekventált helyen található, tehát nem kell a világ végére utaznia annak, akivel tárgyalni szeretnénk – ahogyan persze nekünk sem. Közben meg egy olyan gyönyörű környezetben lehetünk, ami nem mindennapi. Szerintem ez mindig egy jó pont, legyen szó bármilyen jellegű megbeszélésről is.

Hogyha nincs szükségünk az IPA mentességre, csak elég nekünk a budapesti székhely, akkor a 6+1 hónapnyi szolgáltatásért cserébe 29 900 forint + áfát kell fizetnünk. Ez természetesen magában foglalja már azt is, hogy használhatjuk az emlegetett irodákat – amik gyönyörűek. De természetesen az is benne van, hogy kikerül a cégtábla az adott címre – ez ugyanis elengedhetetlen, és ha nincs kinn, akkor kíméletlenül büntetnek. Az is benne van, hogy nem kell nekünk oda rohangászni minden egyes dokumentumért, ami arra a címre érkezik. Ugyanis a topcegalapitas.eu csapata arról is gondoskodik, hogy a székhelyre érkező hivatalos iratok kivétel nélkül eljussanak hozzánk a kívánt formában. Ha az a preferált, akkor beszkennelik és elküldik e-mailben, ha meg az, hogy menjen postán, akkor úgy továbbítják. A lényeg az, hogy időben célba tud érni minden irányból.

Ami még nagyon hasznos volt számomra a https://topcegalapitas.eu-nál, hogy a weboldalukon nagyon sok olyan információt is megosztottak, ami talán körítésnek tűnhet, mégis nagyon fontos abból a szempontból, hogy miket kell még megfontolni a cégalapítás előtt és mik az első lépések azután, hogy megtörtént a cégbírósági bejegyzés. Szerintem mindkét dolog rendkívüli fontossággal bír, mert az elején könnyelműen tudnak az emberek vállalkozási és adózási formát választani anélkül, hogy valójában végiggondolnák, hogy mi lenne nekik a leginkább kedvező. A cégalapítást követően pedig könnyen tudnak lemaradni olyan fontos dolgokról, mint mondjuk a NAV felé történő lejelentés, csupán azért, mert nem készültek fel eléggé ezekre a dolgokra és nem tudnak róla.

A https://topcegalapitas.eu oldalon ezekre a kérdésekre is halmozottan felhívják a figyelmet, de természetesen a személyes konzultáció alkalmával is előkerülhet bármi ilyen kérdés – ami csak felmerül bennünk.

Azt gondolom, hogy egy remek döntés volt, hogy elindítottam a saját vállalkozásomat és meg mertem lépni, hogy már nem más zsebébe dolgozok, hanem kizárólag a saját magaméba. Nem volt egyszerű, hiszen ez sosem az, de mindenképpen megérte. Éppen ezért én mindenképpen arra ösztönöznélek benneteket, hogy merjetek beleugrani egy ilyen nagy kalandba, mert igazán megéri. Nagy izgalmak várnak rátok, hogyha beadjátok a derekatokat és ha igazán jó az alapötlet, amit szívvel-lélekkel csinálni szeretnétek, akkor nem fog elmaradni a jutalom sem.

Ami pedig a technikai részét illeti a dolognak, azt ajánlom, hogy látogassatok el a https://topcegalapitas.eu oldalra és nézzetek körül, hogy milyen lehetőségek vannak. Igyekeztem összeszedni mindent, de ha további kérdéseitek lennének, akkor szerintem nyugodtan keressétek őket telefonon vagy e-mailben. Aztán meg hajrá, remélem legközelebb már olyan üzeneteket dobtok, amiben beszámoltok arról, hogy ki milyen cégalapításon van éppen túl!