A flottakezeles.hu a nyílt végű lízing kockázatára is figyelmeztet

A kézműveskedés már nagyon régóta kedvelt hobbim. Egy jó ideje pedig már a hivatásom is, ugyanis pár éve megnyitottam saját kreatív hobbiboltomat, ahol általam előre elkészített ajándéktárgyak mellett különböző kreatív hobbi eszközök vásárlására is lehetőség van. Ahogy az üzlet egyre ismertebbé vált, szükség lett olyan dolgokra mint a webáruház és a házhoz szállítás. Valamint egyre több kézműves vásárba és egyéb rendezvényekre is kérnek tőlünk kitelepülést. Ezek természetesen nagyon jó dolgok, de nyilvánvalóvá tették, hogy ezen a szinten nagyon jól jön legalább néhány céges autó. El is döntöttem, hogy belevágok a dologba, de természetesen úgy szeretnék céges autókat venni, hogy azok valóban megkönnyítsék a vállalkozásom életét. Az olyan fogalmak viszont mint a nyílt végű lízing vagy a flottakezelés, egyelőre teljesen idegenek számomra.

Úgyhogy egyelőre csak ismerkedem a céges autó-vásárlás és -fenntartás világával. Mégpedig a flottakezeles.hu oldalon, amit internetes keresgélés során találtam meg.

A flottakezeles.hu számos információt és szolgáltatást ad a céges autók területén

A flottakezeles.hu egy olyan weboldal, ami hatalmas segítség azoknak, akik céges autót szeretnének, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá. Az oldalon számos fontos információt találhatunk ebben a témában. A szövegek pedig úgy vannak megírva, hogy bárki könnyen értelmezni tudja őket. Így elolvasásukkal valóban tisztábban látjuk majd a dolgokat.

Az oldalon részletes tájékoztatót olvashatunk arról, hogy cégautós szövegkörnyezetben mit jelentenek a hitel, a lízing és a tartós bérlet fogalmak, de olyan kifejezések jelentésére is magyarázatot kapunk, mint például a nyílt végű lízing. A hitel, lízing és tartós bérlet finanszírozási formákat bemutató tájékoztatóból pedig arról is szerezhetünk információkat, hogy mi a helyzet az áfával ezek esetében.

A tájékoztatás mellett a flottakezeles.hu szolgáltatáscsomagokat is kínál. Satndard, Comfort és Superior csomagjaik közül pedig minden cég ki tudja választani azt, hogy melyik lehet a legjobb számára. Az oldal ugyanis részletesen bemutatja, hogy az egyes csomagokban pontosan milyen szolgáltatások szerepelnek.

A csomagajánlatok mellett a weboldalon olyan eladó autókat is találhatunk, amelyek a folttakezeles.hu saját gépparkjából kerülnek ki, és garantáltan megbízható minőségű használt autók.

Blogjukon érdekes cikkeket is olvashatunk, például a nyílt végű lízing kockázatairól

A fottakezeles.hu-n színvonalas blog is működik, amelyen számos különböző témában olvashatunk. A blog számos autós témával foglalkozik cikkeiben. Például olvashatunk egy érdekes írást arról, hogy mikorra várható az, hogy az elektromos autók szélesebb körben is elterjednek.

Az érdekes autós témák mellett a blog természetesen cégautókkal kapcsolatos írásokban is bővelkedik. Találtam például egy nagyon informatív cikket arról, hogy mi a kockázata a nyílt végű lízing finanszírozási formának.

A cikk az elején felhívja a figyelmet arra, hogy nem lebeszélni szeretne a nyílt végű lízing választásáról. Hanem csupán fel szeretné hívni a figyelmet arra, hogy van egy kockázati faktor, amit érdemes lehet mérlegelni a finanszírozási forma kiválasztásakor. A cikk ezután azzal foglalkozik, hogy nyílt végű lízing esetén nincs pontosan lekötve a szerződésben az, hogy kié a megvásárolt kocsi tulajdonjoga. Ez pedig az adózás során problémákat vethet fel, bár az írás hangsúlyozza, hogy az általa bemutatott helyzet csupán elméleti jellegű, nem pedig egy megtörtént eset leírása.

A cikk lényege az, hogy a flottakezeles.hu a nyílt végű lízinget bizonyos szemszögből kockázatosnak tartja. Helyette pedig inkább az úgynevezett operatív lízing nevű finanszírozási forma választását javasolja. A döntést azonban rábízza a vásárlókra.

Ha te is céges autót szeretnél, de egyelőre csak ott tartasz, hogy nagyon sok kérdésed van, ajánlom, hogy olvasgasd a flottakezeles.hu oldalán található anyagokat. Én ennek köszönhetően sokkal tisztábban látom a dolgokat. Lassan pedig talán eljutok oda, hogy komolyan meg is legyen az a céges autó a hobbiboltnak.