Kreatívan a Balatonon is – parton innen és túl

Úgy gondolom, nincs jobb stresszoldó, mint a kreatívkodás és a kézműveskedés. Az ilyen tevékenységekben való elmerülés igazi flow élményt ad. Olyan élményt, amikor elfeledkezünk a hétköznapi gondokról, bajokról és valóban képesek vagyunk elmerülni az adott pillanatban. A kedvenceim a festés és a makramék készítése.

Ezzel szemben a férjem a horgászatra esküszik. Amikor egyedül ücsörög a parton a kapásra várva, akkor valóban megszűnik számára a világ . Épp ezért arra gondoltam, hogy ha már ennyire szereti a hobbiját, ideje új szintre emelni a dolgot. Ezért befizettem egy balatoni vitorlás horgászatra.

A Home – BalatonPRO oldalán sikerült is rátalálnom a tökéletes lehetőségre, hiszen a flottájukat 7 olyan hajó alkotja, melyeket igénybe vehetnek a horgászok. A partok sokszor zsúfoltak és korlátolt lehetőségeket nyújtanak a horgászok számára. De bent a nyílt vízen horgászni valódi csoda egy elkötelezett halfogó számára. Horgászatra akár éjszaka is van lehetőség, amikor süllőket lehet fogni, de nappal, finom szerelékes horgászat keretében is lehet hódolni az élvezeteknek. Sőt, a flotta akár horgászversenyek lebonyolítására is alkalmas, hiszen összesen 40 ember fér el a fedélzetükön. A felszerelést még csak magunkkal sem kell cipelni, hiszen a Home – BalatonPRO -n keresztül akár komplett horgászfelszerelést is lehet bérelni.

Aki a horgászaton kívül a habokban is megmártózna, annak érdemes azt a csomagot választani, melynek keretében a horgászaton kívül fürdőzni is lehet. A Balatonon pontyfogásra és kősüllő fogására is van lehetőség, erre szintén kifejezetten ezen célra kialakított csomagokat lehet választani.

Aki még ennél is többre vágyik, az akár 3 napon keresztül is hajózhat a tó vízén, az alvás a hajó fedélzetén biztosított. Az étkezés pedig a népszerű kikötők éttermeiben történhet.

Mondanom sem kell, a férjem ragyogó arccal érkezett haza a programról. Egyszerűen imádta a balatoni vitorlás horgászást. Mialatt ő ott töltötte az időt, nekem volt lehetőségem egyedül lenni és elkészíteni a legújabb festményemet – természetesen a Balatonról.