A főzés a hobbim, és kipróbáltam a paleót

Ez pedig arról jutott eszembe, hogy nagyon érdekelt egy időben a paleolit kor, mert nagyon érdekes, hogy fejletlen eleink miként éltek, még például a mezőgazdálkodás kora előtt. Így keletkeznek valahogy a hobbik, nem?… Egyik fűződik szépen lassan a másikba… Az enyém pedig még kreatív is, mert saját recepteket is igyekszek már kitalálni. Írogatom is őket össze mostanra, és egyre több van.

De hogyan vágtam rendesen bele? Nézzük a részleteket…

Nos, először is emlékeztem, hogy hol volt anno mindenféle gluténmentes termék, ami az előző páromnak kellett. A webshop címe: netbiobolt.hu. Reméltem, hogy másmilyen szempontok szerint is szelektálnak még a bion és a gluténmentes dolgokon kívül, és nem kellett csalódnom. Van a felső menüsoruk legvégén egy “Étrendek” fül. Na, ott a Paleo is meglett!!

Említettem a saját receptötleteket, de a netbiobolt.hu nem kicsi bolt, tehát kevésbé kreatívoknak még receptes könyveket is árulnak. Paleolit konyha haladóknak, Paleolit táplálkozás és korunk betegségei, Paleolit szakácskönyv – ilyeneket (csak pár cím, van több is). Látni fogjátok, hogy ők másban is ilyen szerteágazó terméktípusokkal segítenek, hogy tudjanak szolgálni mindennel, ne kelljen másfelé is nézegetni, bármilyen komoly diétába is vágnátok. Küldetésük, hogy mindent rendelhessetek tőlük, szerintem. Legyen szó gluténmentes termék kategóriáról, vagy bio összetevőkről, és bármiről. Manapság már az emberek nagyon különféle módokon táplálkoznak, ez a webshop pedig a speciális igényeket igyekszik kielégíteni elsősorban és azokat nagyon-nagyon széleskörűen, de tényleg.

Szóval, a paleo… Az egyik itt vásárolt könyvből azt is megtudtam, hogy azért volt okos ötlet ebbe vágnom, mert a mai, nyugati életstílusnak és tempónak vannak nagyon egyedi betegségtípusai is. A nagy kalóriájú finomított élelmiszerek egészen sokat ártottak nekem is, amíg rá nem jöttek a titok nyitjára. A paleós cuccokat elvileg a legtöbb szervezet sokkal jobban tolerálja. Ehetők mindenféle húsok, gabonák helyett pedig ott vannak helyettesítőnek a különféle magvak. Legyetek nagy figyelemmel pl. a Nature Cookta termékcsaládra.

Lehet követni továbbá a netbiobolt.hu-val a vegán étrendet is, és a teljesen gluténmentest. Megvan a kínálatban ehhez úgyszintén, minden fajta gluténmentes termék, ha erre a kategóriára mentek rá. Lisztkeverékek, burgonyás nudli – egészen változatosan lehet táplálkozni különféle kikötéseket követve is.

Manapság, bízom benne (és ebben a netbiobolt.hu is sokat segíthetne ehhez), hogy az internet könnyűségének köszönhetően a tudatos táplálkozás nagyobb teret hódít. Mert ma már nem kell a budapesti belvárosba költözni, hogy különleges dolgokat vehessünk. A NetBioBolt elviszi minden nehézség nélkül bárhova a termékeket, és mint említettem, igyekeztek olyannyira nagy és változatos termékkészletet összerakni, hogy ne is kelljen változatos helyekről, akár nagyon sok helyről összerendelni mindent.

De, azért ez a webshop abban is jó még, hogy az aktuális vitaminkészleteket frissen tartsa az ember otthon, vagy meg tudjon tartani egyfajta környezettudatosságot. Ehhez tényleg abba gondoljatok bele, hogy nem csak a szervezetünkbe bevihető dolgokkal szolgálnak, hanem az említett könyveken kívül mindenféle mással is. Tudással, például. Na meg vegyszereket pótló mindennapi összetevőkkel, amik természetesek. És, ha képbe szeretnénk kerülni, edukálni magunkat, akkor sokféle írásuk van a weboldalon is, nyilvánosan. Környezettudatossághoz, egészségtudatossághoz, mindenhez. Azért kreatív ez a dolog, és azért jó hobbinak is, mert a globalizáció hatására kipróbálhattok valódi különlegességeket a világ minden tájáról! Rá lehet pörögni, így összegezném a jelen életszakaszomat.

Próbáljatok ki mindenfélét, segít benne nektek is a netbiobolt.hu! És a végén nem elégedettek lesztek pusztán, hanem egészségesek is.