Kell a hely a kreativitáshoz, és az önmegvalósításhoz

Azért költöztem egyedül vidékre, mert eléggé sajátságos és helyigényes hobbijaim vannak, és untam már a lakásban lévő “tetriszezést”, amit a folyamatos zsúfoltság, és kényszerű átrendezés miatt kellett folytatnom.

Szokatlan lehet, hogy valaki egyedülállóként költözik távolabb a várostól, hisz vidéken még magányos is lehet az ember, de én egyáltalán nem vagyok. Az állatokhoz kötődő hobbijaim során emberekkel is aktív kapcsolatot ápolok, de nem ezen aspektusa az életemnek az igazán érdekes. Nem ezért írom ezt a cikket… Hanem a rifeng-hoszivattyu.hu miatt, ami segített az új otthont élhetővé tenni.

Ha megadja az élet, hogy felújítsunk, vagy épp új házat építsünk, a rifeng-hoszivattyu.hu oldalon elolvashatjuk, mennyi-mennyi opciónk van jelen időszakban, hogy korszerű és jövőbemutató megoldásokat találjunk hosszútávra az életterünk komfortossá tételére. Fűtés, melegvíz biztosítása, egyebek. Érdekes és izgalmas élmény ez, és hőszivattyúval például nem lesz függésünk olyan hálózatoktól, mint ami egy központi fűtéses, vagy közös kazánnal rendelkező társasházban van jelen. Még arra is van lehetőségünk a rifeng-hoszivattyu.hu ajánlói és részletes, szakmai leírásai alapján, hogy napelemekkel, még a villamosáram-hálózattól való függésünket csökkentsük.

Nagy kérdés ilyen esetekben, hogy mondjuk hőszivattyúk közül válasszunk egy nekünk kell típust, vagy az elektromos kazánok között nézzünk szét bizalommal. Alapos és okos megfontolás szempontjából mondjuk mindkettő átgondolása javallott.

A már többször is hivatkozott kereskedő igencsak korrekt, összehasonlító elemzést hoz el nekünk, bár lelövöm a poént, a hőszivattyú talán nyerőbb megoldás. Persze, minden helyzetfüggő. Olyasmit kell létesíteni, ami pont a mi lakhelyünkhöz passzol. Említett kereskedő a kivitelezőivel karöltve ebben, a leggyakorlatibb értelemben is kitűnő és ünnepelt szolgáltató – vevői visszajelzések alapján. Bár, ezt az “alapjánt” el is hagyhatnám, bevallom, nekem mindig ez a legfontosabb, és csakis a minden eldöntő. Én is úgy választottam ki őket, mert róluk írtak jókat. Utólag is azt mondom, ez a helyes eljárás a kiválasztásnál. Mert így már nekem is lett tapasztalatom velük és nem csalódtam. Tovább is adhatom ezt. Viszont senkit nem akarok egy döntésben végletesen befolyásolni, csak szempontokat hozok és tapasztalatot szeretnék tényleg megosztani…

Úgyhogy vissza is az összehasonlításhoz (beszéljenek a tényadatok): az elektromos kazánok előnyei (ők egy Bosch márkájút vettek alapul az elemzésben) a kompaktság, a könnyűség, a beszerelés könnyebb elvégezhetősége, a csendesség, valamint a rá fordítandó összeg. Itt jegyezném meg én magam, az általuk forgalmazott hőszivattyúk között is van olyan, amely a csendességével is kitűnik, így ez nem egy mindent eldöntő érv az elektromos kazánok mellett. A Chofu márka termékei ilyenek.

A hőszivattyú mellett ugyanakkor általánosságban szól a gazdaságosabb üzemeltetés (a másik dolognál a vételár volt a jó), a megbízhatóság, technológiailag nagyon kiforrott már ez is, és ott van még a helytakarékosság és a kedvezményes áramtarifa. Ugyanis ez a házon kívülre kerül – na ezért költöztem én vidékre. Hogy legyen hely.

Viszonylag gyorsan telepítik a legtöbb hőszivattyú típust is, nem csak az elektromos kazánokat, ugyanakkor van belőle hangosabb is, ezt el kell ismerni. Meg helyigényesebb is, de pont azért ajánlottam még ezt az oldalt, mert nagyon-nagyon sok fajta és típus elérhető ezek közül. Náluk is, természetesen – nézzétek át a kínálati listát. Ismétlem, hogy mindennek utána kell olvasni, utána kell kérdezni, náluk mindkettő lehetséges, és ezt követően jó dolog utánanézni a felhasználói értékeléseknek még. Ők ilyet is belinkelnek az oldalukra. De ekkora beruházás esetén én mindenképp az alapos mérlegelést javaslom. Velük lehet egyezkedni, segítenek mindenben, tájékoztatnak mindenről és a kivitelezés szakaszában nem csak én, mások is igen profinak írják le őket. Kell is a profizmus az elektromos kazánoknál komplexebb rendszerekhez, mára viszont ez már megvan, és rendelkezésre áll. Már nem tapasztalat hiányában telepítenek hőszivattyúkat, hanem pont, hogy rengeteg hasznos tudással, biztos kézzel. Bízzunk a hőszivattyúkban! Nekem eddig nagyon beválik.

elektromos kazánok