Lakossági pályázatok napelem telepítésére

A képzeletünknek semmi sem szabhat határt, főleg akkor, ha egy zöldebb háztartásról álmodunk. Gyermeki kreativitással álmodhatjuk meg az energiatakarékos otthonunkat, melyet lakossági pályázatok keretein belül valóra is válthatunk. Szerencsére számos cég foglalkozik pályázatokkal és segítségnyújtással ezekkel kapcsolatban, ilyen a napelempalyazatok.hu cég is. Nem csupán napelemeket telepítenek otthonunkra, hanem a papírmunkában is segítséget nyújtanak, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a Lakossági energiahatékonysági hitelprogramból. Lássuk is, hogy pontosan mivel foglalkozik a cég és milyen kreatív módon oldják meg az esetlegesen felmerülő problémákat!

A napelem rendszerek vagy másnéven fotovoltaikus rendszerek tökéletes lehetőséget kínálnak a családok számára, ha befektetés keretein belül szeretnék nullára csökkenteni a villanyszámlákon szereplő összeget. Ez az energiatermelési megoldás nem csupán a természetes személyek számára jelent kiváló megoldást. A cégeknek, akár helységeknek is egyre gyakoribb eleme lesz majd a jövőben ez a megújuló energiaforrást hasznosító készülék.

A napsütéses órák alatt termelt többlet áram azonnal feltöltődik az általad használt hálózatra, melyet a szolgáltatód úgymond megvásárol tőled. Ez azt jelenti, hogy ideális esetben – ami szerencsére az esetek nagy többségét is jelenti – annyi áramot vesz meg tőled a szolgáltató, mint amennyit pluszban termel a rendszered. Így fog nullázódni a villanyszámlád. Ehhez természetesen az szükséges, hogy több áramot termeljen a napelem, mint amennyit elhasználsz. És itt jönnek a képbe a napelempalyazatok.hu kiváló szakemberei, akik a pontos helyszíni felmérés során pontosan meg tudják állapítani azt, hogy milyen körülmények között, milyen napelemmel és inverterrel lesz nullás a villanyszámlád.

Mielőtt azonban elragadtatnánk magunkat le kell szögezni a nyilvánvaló tényt, miszerint a napelem nem egy olcsó befektetés sajnos. Elég komoly összeget kell elkölteni a telepítés során, mely 8-10 év múlva fogja visszahozni az árát. Azonban a napelemeket évtizedekig használhatjuk, valószínűleg a gyerekeinknek sem lesz így áramszámlájuk. Ez tehát azt jelenti, hogy a napelemek semmiképpen sem rövidtávú befektetések, hanem hosszútávúként kell rájuk tekinteni.

Lakossági pályázatok
Nem csak a tetőkre telepíthetünk napelem rendszereket a lakossági pályázatok keretein belül!

További pozitívum a napelemek mellett a környezetvédelmi indok, mivel megújuló energiaforrást, a Napból érkező napsugarakat alakítják át a napelemek először egyenárammá, majd az inverter ezt az egyenáramot fogja átalakítani a háztartásban is hasznosítható váltakozó árammá.

Amennyiben eldöntjük azt, hogy ténylegesen szeretnénk napelem rendszert telepíteni, érdemes megnézni a lakossági pályázatokat. Jelenleg minimum 500 000 és maximum 5 000 000 Forintnyi hitel igényelhető otthonunk energiahatékonyságának növelése érdekében, 0%-os hitellel. Ehhez azonban két oldalról is alkalmasnak kell lennünk. Egyrészt meg kell felelnünk a hitelfelvétel feltételeinek, továbbá az otthonunknak alkalmasnak kell lennie a napelemrendszer telepítésére. Első hallásra nagyon egyszerű feltételeknek tűnnek a weboldalon felsorolt pontok, azonba nem mindenki megy át a kettős szűrőn.

Amennyiben a hitel nem igényelhető a felvevők jelenlegi helyzete miatt, például hiányzik a 10% önerő. Ekkor a saját zsebből történő megoldáson, vagy spóroláson túl nem sok esély van arra, hogy a pályázatot sikeresen felvehesse a család. Azonban, ha az otthonunk nem alkalmas a telepítésre, akkor a napelempalyazatok.hu cégnek szuper megoldásai vannak arra, hogy ne bukjunk a lakossági pályázatok kapcsán. Ilyenkor megoldható a garázstetőre vagy valahol a birtok földjén történő telepítés, mely szintén megoldható esztétikus módon, előírásoknak megfelelően.

Amennyiben pont a napokban gondolkodtál azon, hogy milyen jó lenne, ha napelemeket telepítenétek otthonotokra, akkor ne habozz ellátogatni a napelempalyazatok.hu oldalra! Készségesen állnak rendelkezésre minden felmerülő kérdés kapcsán és örömmel adnak tanácsot a témában. A zöldebb jövő a Te kezedben van, a kreatív megoldásokat pedig bátran bízd erre a cégre!