Légy kreatív futócipőd vásárlásakor is!

Te űzöl valamilyen kreatív hobbit?

Ha nem, akkor én azt javaslom, hogy vágj bele valamibe, lehetőleg mihamarabb!

A kreatív hobbik űzése elsőre talán felesleges időtöltésnek, sőt időpocsékolásnak tűnhet, de bízz bennem: ez egyáltalán nincs így! Nem lehet, vagy legalábbis nem szabadna kizárólag a mindennapok mókuskerekében élnünk, mindenképpen fontos, hogy legyen valamilyen tevékenység, ami megfelelően kikapcsol minket. Például a kézműves vagy bármilyen kreatív elfoglaltságok erre tökéletesek: kikapcsolnak, ellazítanak, csökkenhet a testünkben a stressz, ezáltal számos betegség esélye is alacsonyabbá válhat. Ezzel együtt a közérzetünkre is csupa pozitív hatást gyakorolhatnak, akár még a finommotorikát, ezáltal pedig bizonyos agyi képességeket is javíthatnak – továbbra is időpocsékolásnak érzed?

Remélem, nem!

A magam részéről elképesztően örülök a mai napig, hogy annak idején rátaláltam a különböző ékszerkészítési technikákra. Igazi kis “pepecselős” dolgok ezek, de pont annyira, hogy ne tudjak – és ne is akarjak másra figyelni. Szeretem a szép dolgokat is, így minden pozitívumot tudok ötvözni az ékszerkészítésben. Persze számos egyéb kreatív hobbi létezik, sőt gyerekeknek elérhetőek ilyen tematikájú táborok is, ahonnan napról napra mindenféle aprósággal térhetnek haza, amelyeket saját maguk kreáltak. Itt rengeteg sikerélményt szerezhetnek és a finommotorika fejlesztése ebben az életkorban az egyik legfontosabb, illetve egészen eredményes is lehet. Annak idején én is jártam ilyenekben párszor és meg kell, hogy mondjam, nagyon élveztem őket minden egyes alkalommal! Kerámiázhattunk, égethettünk, készítettünk makramékat, festettünk pólókat vagy éppen varrtunk. Ezek közül van olyan is, amely akár a későbbiekben is jól jöhet, tehát semmiképpen sem teljesen haszontalanok sem az ilyen jellegű tevékenységek, sem pedig az ilyen tematikára fűzött táborok.

A mai napig szeretek minél több új dolgot kipróbálni, ahogy csak időm engedi – ennek köszönhetően már Dunát is lehetne rekeszteni az otthon álló alapanyagaimból… de hát ez egy ilyen móka, aki belekezd és meg is találja a számára ideális kreatív hobbit, az többé nem szabadul! Egyébként be kell látni, hogy az élet meglepően sok területén van ám szükség kreativitásra…

…nem is gondolnád feltétlenül, de esetenként kreatívnak kell lenni az új futócipő keresésekor is – erre jelenthet megoldást a cipoteszt.hu felkeresése!

Gondolom, találkoztál már olyan weboldalakkal, amelyeken termékeket és webáruházakat lehetett értékelni. Ezeken biztosan nem fogsz összefutni a cipoteszt.hu-val, már csak azért sem, mert itt nem egy webáruházról beszélünk, hanem az oldalon szerepelnek specifikusan értékelések különböző futócipőkről! Ami nagyon fontos lehet, az az, hogy itt nem laikus felhasználók vannak, akik értékelgetnek és írnak véleményeket, ki tudja, mennyire tudatos cipőválasztás után és milyen futástechnikával futva. Az oldalon kizárólag olyan vélemény jelenik meg, amelyet tapasztalt, profi futó ír ezekről a futócipőkről – nem kérdés, hogy egy gyakorlati dolog esetén gyakorlati ember véleményére érdemes hallgatni!

A cipők egy részét ők maguk is kipróbálják személyesen, másik részükről pedig az informálódás a cipő technikai tulajdonságai és más profik véleménye alapján történik. Emiatt sem kell különösképpen aggódni, hiszen akinek megfelelően sok futócipő ment már át a keze – vagyis a lába – alatt, az pontosan tudja, hogy egy-egy tulajdonság, vagy éppen tulajdonságpárosítás alapján mire érdemes számítani, és persze, hogy kiknek tudja javasolni. Az ideális futócipő kiválasztása a kezdőknek szinte minden esetben problémát okoz – néha a gyakorlottabb futók is törik a fejüket -, nem véletlenül. A futócipő választásánál számos szempontot kell mérlegelni és nem minden túl egyértelmű, vagy nehéz eldönteni, nekünk személy szerint melyik lenne a megfelelő választás. Ott az ár, a kialakítás, felsőrész, alsórész és azok anyaga.. a sarokmagasság sem mindegy. Könnyen lehet, hogy az üzletben próbakor jónak tűnik, viszont a gyakorlatban bevetve túl nehéznek bizonyul, vagy éppen túl gyorsan kopik, mert nem a mi futási technikánkra lett kitalálva – és még lehetne hosszan részletezni, hogy mennyi buktatója van egy futócipő vásárlásának.

A cipoteszt.hu oldalán minden “tesztelt” cipőről bőven és természetesen érthetően írnak, gyakorlatilag minden fontos pontot figyelembe véve, amelyek megkönnyíthetik a helyes döntést. A magam részéről sajnos annak idején, amikor futni kezdtem, több esetben nyúltam bele rossz vásárlásba: nem is feltétlenül az ár miatt, hanem egyszerűen azért, mert rengeteg olyan szempont van, amely miatt egy elsőre jónak tűnő futócipőről kiderülhet, hogy mégsem “ő a nagy Ő”… merthogy még a futni tervezett távolságoktól is nagyban függ, milyen irányban érdemes futni. És sajnos saját tapasztalat: a bolti eladók javaslataira nem feltétlenül célszerű adni… én azóta is bánom, de kétszer is megtettem, mindkét alkalommal alaposan meg is bántam. Merthogy sajnos eladó bárki lehet, nem kell, hogy kifejezetten értsen az általa ajánlott termékekhez.

Egyébként a cipoteszt.hu más szempontból is nagy segítség lehet.

Tételezzük fel, hogy végre-valahára megtaláltad A Nagybetűs Cipőt – csak éppen azt nem tudod, hogy melyik webáruházból lenne jó beszerezni. Ez egyáltalán nem egy elképzelhetetlen szituáció, de ez a csodás oldal ebben is a segítségedre lehet! Mégpedig nem is akárhogyan: az oldalukon szinte minden cipő esetén fel van tüntetve akár több webáruház a várhatóan aktuális árakkal, amelyeken az adott oldalról megvásárolhatod azt. Mindezekhez egy-egy gyorslink is társul, hogy minél hamarabb megnézhesd a különböző áruházak oldalait. Adott esetben a valódi és kiírt árak között lehet egy kis eltérés, ezek pár naponta kerülnek frissítésre, de abban biztos lehetsz, hogy ilyen csak kis eséllyel fordulhat elő és ha van is különbség, nem lesz nagy ennek köszönhetően!

Az árakkal kapcsolatosan érdemes még tudni, hogy a cipoteszt.hu adatai rendkívül transzparensek. Ez még abban is megnyilvánul, hogy minden modellhez tartozik egy-egy grafikon is, ahol visszamenőlegesen is láthatod az árak alakulását, így azt is átgondolhatod és valamennyire tudsz rá következtetni, hogy a közeljövőben hogyan fognak ezek változni – tehát meg tudod jósolni, hogy mikor érdemes megvenned! Ehhez kis segítség még, hogy külön feltüntették a valaha volt legalacsonyabb és legmagasabb árakat is, szintén azért, hogy a látogatóik minél könnyebben választhassák ki maguknak a hozzájuk és igényeikhez leginkább passzoló futócipőt.

Ahogy említettem, nekem sajnos a kezdetekben jóval kevesebb szerencsém volt a futócipőkkel, mint a kreatív hobbijaim űzésével, ennek köszönhetően nem kevés pénzt sikerült nagyjából kidobnom. De ha kicsit kreatívabb lettem volna már az elején és nem csupán az eladókra tervezek hallgatni, hanem hamarabb rábukkanok a cipoteszt.hu remek oldalára, akkor mindez megelőzhető lett volna… Azóta nem is gondolkoztam másban, akkor sem, amikor más jellegű futáshoz szerettem volna új cipőt találni – eddig minden esetben bejött az, amit az oldalukon írtak az egyes modellekről. És nem csupán nekem, hanem az ismerősi körömben is pillanatok alatt igen népszerűvé vált – nézd meg és győződj meg róla te magad is!