Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén az e-tanusitas.eu oldal segítségével, hogy jól menjen az ingatlan eladás

Nemrég megkért egy barátnőm, hogy mivel én szeretek kézműsveskedni, segítsek neki az ingatlanja kipofozásában, ugyanis el szeretné adni és már vevőt is talált rá. Mivel nagyon szeretek festeni, és renoválni, természetesen segtettem neki.

A tisztasági festés után egy kicsit átrendeztük a lakást, hogy jól nézzen ki, mikor jönnek a leendő tulajok megnézni, hogy milyen állapotban van. Egy kis festés, egy kis plusz takarítás és törődés pedig csodát művelt az ingatlannal, sokkal jobban nézett ki, mint előtte, és ha jobban néz ki, akkor a leendő vevők hajlandóak sokkal többet fizetni érte.

Mikor megérkeztek, én is jelen voltam. A vevő pedig egyből rákérdezett, hogy megvan-e az energetikai tanúsítvány, mert megvenné a lakást, de őt érdekli, hogy milyen a besorolása az ingatlannak, meg amúgy is kelleni fog, ha el akarjuk adni.

Persze mindketten csak pislogtunk, mert fogalmunk sem volt arról, hogy miről is beszél és mi az az energetikai tanúsítvány és hogyan kell beszerezni.

Az úr felvilágosított arról, hogy az energetikai tanúsítványra minden eladáskor szükség van, hiszen az mutatja meg, hogy energiafelhasználás szempontjából mennyire jó, azaz korszerű az ingatlan.

A barátnőm, aki el szeretné adni az ingatlant, azonnal fel is keresett egy ügyvédet, hogy majd el akarja adni a lakást, és kellene ez a tanúsítvány. Az ügyvéd ajánlott is egy oldalt, ahol az energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén lehetséges.

Ez az oldal az e-tanusitas.eu oldal volt, ahol valóban nagyon gyorsan készítenek ilyen tanúsítványokat.

Innen tudtuk meg, hogy milyen kategóriák vannak, hogy az AA++ a legjobb, a JJ a legrosszabb, de az új lakásoknak minimum CC besorolásúnak kell lennie.

Nem csoda, hogy a vevő szerette volna látni még a vásárlás előtt, hogy milyen besorolása van az ingatlannak, hogy tudja, mit fog megvenni. Igaz, az adás-vételhez már szükséges is ez a dokumentum, de hasznos, ha az ember előre látja, hogy mit vesz meg.

Az e-tanusitas.eu oldalon sikerült is hamar időpontot kérnie a barátnőmnek, így pár napon belül kijött egy szakember a csapattól, aki alaposan átvizsgálta a lakást, megnézte, hogy milyenek a nyílászárók, hol helyezkednek el, milyen a minőségük, felmérte, hogy milyen a fűtésrendszer. Azt is megnézte, milyen a vízmelegítő rendszer és még a lakás lehűlő felületeinél is vizsgálódott. Ezután elment, majd 24 óra múlva már nálunk is volt a papír, ami alapján a barátnőm egyébként régebbi ingatlanja DD minősítésű.

Az információval fel is hívtuk az érdeklődőt, akinek egyébként ezzel nem volt semmi gondja, hiszen egy régiépítésű házról van szó és a nyílászárók cseréjével feljebb mehet ez a kategória.

Így sikerült a barátnőmnek nagyon gyorsan eladni a lakását. Vannak, akik évekig árulják az ingatlanjaikat, de neki nagyon nagy szerencséje volt, hogy éppen csak elkezdte árulni, máris akadt rá vevője. 1 hónap múlva költözik ki és majd az új lakásban is segíthetek neki a dekorálásban.

Szerencse, hogy az e-tanusitas.eu oldal ennyire gyorsan dolgozik, így hamar tudtuk prezentálni a tanúsítványt az érdeklődőnek, ezért nem keresett másik lakást. Bá elég komolyak voltak a szándékai, de nem baj, legalább már tudjuk, hogy minden eladáshoz kell energetikai tanúsítvány, és hogy az energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén lehetséges, hála az e-tanusitas.eu oldal csapatának.