A kreativitásom ismét a segítségemre sietett

Két gyerekünk van. Illetve vagyunk még a feleségem és én. Négyen alkotjuk a családot. És természetesen négy biciklink is van, hiszen mindenkinek dukál egy kerékpár. A kihívás az, hogy ezt a négy kerékpárt magunkkal tudjuk vinni a kirándulásokra és a közös családi nyaralásokra. Amíg a gyerekek kicsik voltak, egyszerűbb volt a helyzetem, hiszen a kisebb kerékpárok elfértek a csomagtartóban is.

Idén a feleségem kiadta az utasítást. Találjak ki valamit a szállítással kapcsolatban. Legyek kreatív és a megoldás olyan legyen, hogy ne csak a kerékpárokat tudjuk vinni, de legyen plusz hely a megnövekedett méretű gyerekeink megnövekedett méretű csomagjainak is.

Szerencsém volt, ugyanis találtam Újpesten egy autófelszerelés szaküzletet. Nomen est omen: az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu boltját. Elmentem hozzájuk a kocsival és elmondtam nekik, hogy ebbe a kocsiba be kell férnie 4 személynek, négy kerékpárnak és 3 nagyobb méretű bőröndnek is. Azt gondoltam, hogy kiröhögnek, de ehelyett biztató bólintás volt a válasz. Megmutatták a javaslatukat, először csak számítógépen:

  • a tetőre egy Hakr Relax 310 grafit tetőboxot javasoltak. Ez egy 310 literes műanyag box. Méretes, 210 cm hosszú, a rögzítése U profillal lehetséges. A tervezett 3 bőrönd tartalmát nagyon kényelmesen elnyeli, sőt, még egy további bőröndöt is kivált,
  • a kerékpároknak pedig egy Etab 4 vonóhorogos alu kerékpártartót javasoltak. Szerencsére a kocsinkon van vonóhorog, így ilyen típus is számításba jöhetett. Ez a rögzítési mód nagyon biztonságos, nagy teherbírású és a legkisebb légellenállású. A kerékpár felhelyezése ill. a levétele is nagyon egyszerű. Ennek során nem kell magasra emelni sem. Dönthető, így a csomagtartóba is egyszerűbb a pakolás. Jó hír volt az is, hogy a csomag tartalmazza a kötelező kiegészítő világítás elemeit és a rendszámtartót is.

Érezhető volt az autófelszerelés bolt munkatársain, hogy a kisujjukban van a teljes szakma. Elmondták, hogy a cég 20 éve foglalkozik ilyen eszközök értékesítésével és szerelésével. Ezalatt már szinte minden típusú megkereséssel ill. járművel találkoztak. Nagyon nehéz, szinte lehetetlen meglepni őket, nekem sem sikerült. Teljesen meggyőztek. Azonnal megrendeltem az általuk javasolt kerékpártartót és tetőboxot ill. megkértem őket arra is, hogy szereljék fel azokat.

Ezt követően haza kocsikáztam és titokban felszereltem a tartóra a kerékpárokat. És lehívtam a családot, nézzék meg, hogyan megyünk majd nyaralni. A gyerekek is és a feleségem is nagyon lelkes volt az autó felszereltsége láttán.

Sikerült a családnak és magamnak is bizonyítanom, hogy képes vagyok egy probléma kreatív megoldására. Illetve azt is bizonyítottam, hogy a kreativitás sokszor azt jelenti, hogy nem én magam oldom meg a feladatot, hanem megtalálom a megfelelő megoldó embereket. A példám esetében az ideális megoldás az AUTÓFELSZERELÉSEK.hu szaküzletének a megtalálása volt. A többi már gyerekjáték volt.